آراد پورکار، تحلیلگر بازار سرمایه

کشمکش بر سر عرضه خودرو در بورس کالا همچنان ادامه دارد و هنوز تکلیف این موضوع مشخص نیست. در این رابطه آراد پورکار، تحلیلگر بازار سرمایه به بیان تبعات و مزایای عرضه خودرو در بورس کالا پرداخته است.

مهم‌ترین معضلات صنعت خودرو چیست؟

کم‌وبیش همه از مشکلات خودرو سازها مطلع هستند اما یکی از مهم‌ترین مشکلات این شرکت‌ها فروش دستوری است. به همین دلیل حاشیه سود ناخالص منفی خودروسازها زیاد است، چون هزینه تولید هر خودرو به مراتب از قیمت فروش در کارخانه بیشتر است.

این موضوع باعث می‌شود شرکت‌های خودروساز از محل تولید و عرضه خودرو در بازار زیان شناسایی کنند. درنتیجه برخلاف برخی نظرات مطرح‌شده، کاهش تولید به واسطه ناترازی و قطعی برق بر وضع خودروسازها، سودآوری و وضعیت مالی آن‌ها اثرچندانی نخواهد داشت.

عرضه خودرو در بورس کالا شامل چه مواردی است؟

عرضه خودرو در بورس کالا، علاوه‌بر آنکه به نفع مصرف‌کننده است، می‌تواند مزایای زیادی برای شرکت‌های تولیدکننده به همراه داشته باشد. تجربه مثبت عرضه خودرو در بورس کالا نشان داد شرکت‌های خودروساز از این مسیر می‌توانند زیان ناخالص خود را به سود ناخالص تبدیل کنند.

بر همین مبنا سایپا درپی عرضه خودروهایش در بورس کالا، طی سال ۱۴۰۱، به سود عملیاتی رسید و این روند احیا به‌آرامی در صورت‌های مالی شرکت سایپا نمود پیدا می‌کرد ولی متاسفانه عرضه‌ها در بورس کالا با برخی بهانه‌گیری‌ها عملا متوقف شد. سازوکار بورس کالا بر مبنای رقابت طراحی شده است پس باید محدودیت عرضه از آن برداشته شود تا رقابتی سالم و کارا و مهم‌تر از همه شفاف را شکل دهد.

مزیت بورس کالا نسبت‌به بازار آزاد برای عرضه خودرو چیست؟

بورس کالا نسبت به بازار آزاد دارای مزیت رقابت‌پذیری بالاتری بوده ضمن این‌که این رقابت در این بازار شفاف است. در حالی که شاید این شفافیت در بازار آزاد وجود نداشته باشد. در مجموع می‌توان گفت عرضه خودرو در بورس کالا هم به نفع مصرف‌کنندگان و هم به سود خودروسازها خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =